Regelmatig krijgen wij de vraag: "wat is het verschil tussen Leapsix en Wordpress?". Eigenlijk zijn er heel veel verschillen, beide systemen zijn namelijk vanuit een compleet andere insteek geschreven. Hieronder zullen we de, in onze ogen, belangrijkste verschillen uitlichten.

Wordpress is moeilijk

Het grote verschil tussen Wordpress en Leapsix is dat wordpress in de breedte geschreven is. Door de omvang van het systeem zijn er veel extra onderdelen die je vaak niet gebruikt. Makkelijk een website onderhouden zonder technische kennis is niet mogelijk. De beheerpagina van Wordpress is zo uitgebreid, dat je eerst flink wat documentatie moet doorspitten voordat je door hebt wat alles doet. Hierdoor is het erg foutgevoelig voor verkeerde configuraties en instellingen.

Bij Leapsix willen we een zo makkelijk en intuïtief mogelijk systeem aanbieden. Daarom ontwikkelen we voor de gebruikers. Door middel van een testpanel brengen we in kaart waar de ruimte voor verbetering ligt. Aan de hand van gebruikersinput wordt ons systeem met de dag makkelijker en gebruiksvriendelijker.


Het verschil tussen Wordpress en Leapsix
Links Leapsix, rechts Wordpress

Wordpress is niet waterdicht

Wordpress wordt door miljoenen websites gebruikt en is open source. Dit zorgt er helaas voor dat ook hackers de zwaktes weten en het systeem dus niet waterdicht is. De meest gebruikte "backdoors" van Wordpress:

 • Onveilige plug-ins
 • Onveilige thema's
 • Gedateerde Wordpress installaties
 • Onjuiste bestandsrechten
 • Overbodige bestanden
 • Onveilige hosting
 • Verkeerde geconfigureerde installatie

Om de lekken te dichten heb je vaak uitgebreide technische kennis nodig. Bij Leapsix regelen wij de veiligheid voor je en kan niemand de broncode van het systeem inzien. Ook de thema's worden onderhouden en kunnen dus niet gedateerd raken.

Wordpress is traag

Wordpress biedt veel verschillende plug-ins en uitbreidingen aan. In theorie is dit fijn en makkelijk, het zorgt er namelijk voor dat je snel nieuwe onderdelen aan je website toevoegt. Echter, in de praktijk zorgt dit nog te vaak voor problemen. De plug-ins zijn los van elkaar geschreven en communiceren niet goed met elkaar. Dat resulteert in trage websites en foutmeldingen.

Daarnaast staat de Wordpress installatie vaak verkeerd ingesteld. Er worden plug-ins met elkaar gebruikt die verkeerd samenwerken met de instellingen. De gekozen thema's zijn vaak al verouderd en worden niet onderhouden. Ook als er plug-ins worden geïnstalleerd en weer verwijderd blijven er altijd 'restjes' achter in de databases.

Bij Leapsix zijn de uitbreidingen zo geschreven dat ze goed met elkaar communiceren. De installaties worden automatisch geconfigureerd voor het door jou gekozen pakket zodat je altijd de beste performance hebt. De thema's zijn speciaal voor het systeem geschreven en dit zorgt voor een optimale samenwerking.


Wordpress plugins zorgen voor vertraging
Plugins zorgen voor vertraging

Wordpress vereist duur hosting pakket

Het systeem mag dan wel gratis zijn, maar door de omvang en overhead ben je vaak verplicht om een duurder hosting pakket af te sluiten. Verder ben je veel tijd kwijt aan het inrichten en onderhouden van de verschillende functionaliteiten die je vaak toch niet gebruikt. Bij Leapsix zit de hosting er bij in, dus die kostenpost ben je kwijt.

Voor het Wordpress CMS, is er vaak een uitgebreider hosting pakket nodig dan de standaard goedkopere pakketten. De meest voorkomende fouten met betrekking tot Wordpress sites en goedkope hosting pakketten:

 • De hosting aanbieder draait nog meer andere sites op het zelfde pakket, daar moet je dus ruimte mee delen
 • De hosting servers zijn verouderd
 • Er is onvoldoende geheugen beschikbaar
 • Er is vaak sprake van slechte of foute configuratie
 • Er is onvoldoende brandbreedte beschikbaar
Starten