Het woord “gebruiksvriendelijk” is een term die veel gebruikt wordt in de online wereld. Wat betekent het woord eigenlijk? Hoe zorg je er voor dat je website gebruiksvriendelijk is? Door nieuwe ontwikkelingen verandert de betekenis van het woord elke dag. Met Leapsix kan je er voor zorgen dat je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. In dit artikel lichten we een aantal punten uit waarmee Leapsix rekening houdt om jouw bezoekers een prettige surf ervaring te bezorgen.

Een overzichtelijke homepage

De homepage van je website is vaak de binnenkomer van je nieuwe bezoekers. Je weet wat ze zeggen, je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. De homepage moet een heldere structuur hebben en je bezoekers in één oogopslag informeren over wie je bent & wat je doet. Bij Leapsix zijn we bewust van de kracht van een goede eerste indruk. Bij al onze thema’s zijn de homepagina’s zo ingericht dat je gebruikers een fijne ervaring zullen hebben.


Gebruiksvriendelijke website
Het is belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is.

Responsive

Tegenwoordig worden website’s steeds vaker bezocht door tablets en mobiele apparaten. Het is dus belangrijk om rekening te houden met kleinere en andere schermen dan alleen maar een computer scherm. De voorspelling is dat steeds minder mensen een computer zullen gebruiken de komende jaren. Leapsix biedt alleen maar responsive website’s aan. In onze ogen moeten alle website’s responsive zijn.

Kijk uit voor te veel informatie

Je wil je bezoekers informeren en niet wegjagen. Kijk uit met de hoeveelheid tekst die je plaatst. Een mens kan gemiddeld genomen namelijk niet veel informatie opnemen. Hoe bepaal je de hoeveelheid tekst die je plaatst? Bij Leapsix werken we met vooraf gedefinieerde tekstvelden. Je kan niet meer tekst plaatsten dan er ruimte is. De hoeveelheid ruimte hebben we berekend aan de hand van verschillende usability onderzoeken, zo zorgen we er voor dat je gebruikers precies de juiste hoeveelheid informatie te verwerken krijgen en voorkomen we information overload .

Test je website elke dag

Veel webontwikkelaars bieden websites als product aan. In onze ogen is dat niet mogelijk en ook niet eerlijk. De website industrie ontwikkeld zich elke dag, dit zorgt er voor dat je je website elke dat moet updaten en testen. Een website is continu in ontwikkeling en nooit af. Daarom is Leapsix een dienst en geen product. Wij testen je website voor je en zorgt dat het systeem voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid en functionaliteit, elke dag.

Starten